Steentje bijdragen aan het milieu met Green Your Fleet

Wagenparken zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de uitstoot van CO2. Als u op zoek bent naar een manier om het milieu te verbeteren, kan u het verschil maken met het gebruik van Green Your Fleet.

Hoe werkt Green Your Fleet?

Er wordt een CO2-uitstootberekening uitgevoerd met behulp van gegevens van uw wagenpark. Aan de hand van deze berekening wordt de impact bepaald die uw organisatie kan maken.

 1. We berekenen de gemiddelde CO2-uitstoot op basis van uw wagenparkgrootte en -type 
 2. U ziet het bedrag dat nodig is om een positieve impact op het klimaat te maken 
 3. U kunt meedoen aan ons programma om droog land in Afrika weer groen te maken en daadwerkelijk invloed te hebben op de klimaatverandering, water en mensen 

Het geld wordt gedoneerd om bomen te planten in Afrika. Er zijn verschillende voordelen om dit te doen, waaronder:

 • Minder CO2 in de lucht
 • Vergroenen van Afrika
 • Waterbesparing
 • Helpen van mensen in Afrika

Waarom meedoen met Green Your Fleet?

Klimaatverandering is een van de belangrijkste uitdagingen waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd. De gemiddelde temperatuur op aarde is sinds 1880 met 0,85 graden Celsius gestegen en zal naar verwachting tegen het einde van de eeuw 3 graden Celcius of meer stijgen.

Deze temperatuurstijging zal leiden tot een stijging van de zeespiegel en tot meer extreme weersomstandigheden. De klimaatverandering zal hierdoor ook de biodiversiteit en de ecosystemen veranderen.

Om de klimaatverandering tegen te gaan, is het van essentieel belang dat wij onze uitstoot van CO2 verminderen. Dat kan door individuele acties, zoals energiebesparing en recycling, maar ook door grootschalige projecten, zoals investeren in het wagenpark.

Door samen te werken kunnen we de effecten van klimaatverandering vertragen en een duurzame toekomst voor onszelf en voor de planeet creëren.

Samenwerking met Justdiggit

WEBFLEET werkt sinds mei 2018 samen met Justdiggit om een belangrijke bijdrage te leveren aan het milieu en om de eigen CO2-voetafdruk te verkleinen als onderdeel van de Groene Missie om een duurzamere toekomst te creëren. Justdiggit is een non-profitorganisatie op milieugebied die zich inzet voor het herstel van aangetast droog land in Afrika. Dit heeft op grote schaal een significante impact op klimaatverandering, natuurbehoud en empowerment van mensen.

Sinds de start van Green Your Fleet in oktober 2020 is er meer dan 180 miljoen m2 aan verdroogde landschappen vergroend en zijn er 660.000 bomen geplant. Met deze activiteiten kunnen we in totaal 68 miljoen kg CO2 compenseren. Wij zijn verheugd deel uit te maken van een organisatie die een positieve impact kan hebben op het milieu.

Hoe kan mijn wagenpark zijn CO2-uitstoot verminderen?

Er zijn een paar dingen die een vloot kan doen om zijn uitstoot te verminderen, zoals:

1. Maak gebruik van OCM

U kunt met OCM in één oogopslag de status van uw wagenpark bekijken. Via het gemakkelijke interactieve portal gaat u direct naar de onderliggende data voor meer informatie. U ziet direct waar winst op het gebied van brandstofefficiëntie is te verbeteren. 

Met OCM creëert u niet alleen meer overzicht binnen uw wagenpark, u heeft ook de mogelijkheid om brandstofbesparing te realiseren. Dit zorgt voor een positieve bijdrage aan het milieu.

2. Minder rijden met WEBFLEET

Met WEBFLEET heeft u direct toegang tot de ritdata van uw wagenpark, maar ook tot rapportages die het gebruik van het wagenpark inzichtelijk maken. Met realtime informatie over de positie van uw auto’s, actuele verkeerinformatie en orderoptimalisatie (waarbij rekening wordt gehouden met actieradius) is het eenvoudig te realiseren om het wagenpark efficiënter in te zetten. De tools die WEBFLEET biedt zijn voor wagenparkbeheerders die het maximale willen halen uit hun wagenpark onmisbaar, ook op het gebied van duurzaamheid.

3. Voertuigen met een lagere uitstoot gebruiken

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten voertuigen op de markt, allemaal met verschillende emissieniveaus. U kunt een groot verschil maken door de meest brandstofefficiënte optie voor uw bedrijf te kiezen. Mede door de rapportagetools die wij tot onze beschikking hebben kunnen wij, On-Route, adviseren over de aanschaf van (elektrische) voertuigen.

Wat zeggen klanten over Green your Fleet?

Sinds de introductie van Green Your Fleet afgelopen jaar in samenwerking met Justdiggit hebben we veel enthousiaste reacties van klanten gekregen. 

Een van de deelnemende klanten van WEBFLEET is Greenkit, een Londens verhuurbedrijf voor filmverlichting. “We geloven dat dit initiatief op de lange termijn een grote bijdrage zal leveren aan het aanpakken van wereldwijde klimaatverandering. Voor ons is dit een belangrijke stap richting onze ambitie om een CO2-neutraal bedrijf te worden”, zegt Sally McEnallay, Marketing Director bij Greenkit.

Conclusie

Green Your Fleet heeft een positieve invloed op het milieu door de gemiddelde CO2-uitstoot te bereken, droog land te vergroenen en bomen te planten. Dit helpt de CO2-uitstoot te compenseren en maakt een echt verschil in de strijd tegen klimaatverandering. Klanten zijn enthousiast over het programma en de mogelijkheden die het biedt om bedrijven duurzamer te maken.

Wilt uw bedrijf ook een steentje bijdragen aan het milieu? Neem dan nu contact op met On-Route

Het geld wordt gedoneerd om bomen te planten in Afrika. Er zijn verschillende voordelen om dit te doen, waaronder:

 • Minder CO2 in de lucht
 • Vergroenen van Afrika
 • Waterbesparing
 • Helpen van mensen in Afrika

Meer actualiteiten

Webfleet Solutions helpt bij slimme workflow van PreZero

WEBFLEET mobiele apps, wat zijn de voordelen?

Groei met behulp van Fleet management